Журнал Перець
ВЕСЕЛА РЕСПУБЛІКА

Журнал Перець 1973 №16 Сторінка 2

(Телеграфне Агентство Перця)
Журнал Перець 1973 №16 Сторінка 2 - Телеграфне Агентство Перця. елеграфие ХсЯ гемтство АВТОДОРОЖНІЙ МІРАЖ РОВЕНСЬКА область (Кор. ТАП). Вийшовши ранком на вулицю, громадянка Д. працівниця Корецького рай-шляхвідділу від здивування аж заплющила очі: вулицею рухався маршрутний автобус, який колись уже возив людей з одного кінця міста в другий. Не вірячи очам своїм, громадянка Д. кинулася до цього автобуса, але через кілька кроків переконалася, що він Ти тільки привидівся. Міраж, пояснили Тй колеги, що так само, як І вона, щодня добираються на роботу пішки, відміряючи ногами 4 5 кілометрів. Цей автобус і ми не раз бачили, але тільки уві сні, бо вже четвертий рік минув, як його хтось невідомо чому зняв із маршруту. Що таке тюфтелі, знає кожен. Що таке тюфтелі в ажурі, знають лише працівники Чигиринського комбінату громадського харчування. Наїдок це виключно чигиринський. Фірмовий, так би мовити. Власне, чигиринські тюфтелі майже не відрізняються від шполянських чи смілянських. Бо основна суть не у тюфтелях, а в самому ажурі. Ажур це своєрідний і специфічний чигиринський соус. Останнім часом чигиринські харчовики навчилися подавати в цьому соусі не лише тюфтелі і не лише наїдки. Та почнемо з опису тюфтелів. Сидить, приміром, клієнт у їдальні, що біля самої контори комбінату. Перед ним на тарілці тюфтелі. Бере клієнт ту їжу на зуб. Чує під зубом трохи хрящів, трохи хліба. Але мовчки ковтає. Мовчки встає. Мовчки йде. Значить, оте, що клієнт мовчки ковтав, тюфтелі, а оте, що він мовчки вийшов, ажур. Секрет кулінарії тут простий. Тутешні специ діють за принципом: краще недозаклас-ти, ніж перезакласти. І недозаклада-ють у котел 20 ЗО процентів м’яса. Ажур, у якому подаються напої, має дещо іншу формулу. Тут харчо- ( Новини кулінарії) вики діють за принципом: краще перебрати, ніж недобрати, краще недо-лити, ніж перелити. І тому недолива-ють пиво. Як це робить буфетниця Силантьєва. Або, коли склянка вина коштує 60 копійок, з клієнта беруть 95 копійок. Шістдесят копійок вино, 35 копійок ажур.…


 Copyright © 1922-2024 "Перець"