Журнал Перець
ВЕСЕЛА РЕСПУБЛІКА

Новини сайту 8 Червня 2022

[2022-06-08 19:02]

   Шановні читачі, колеги, друзі! 

Редакція часопису «ПЕРЦЬ» з сумом сповіщає, що на 84 році  пішов у вічність патріарх графічного українського гумору та сатири Народний художник України Анатолій Петрович ВАСИЛЕНКО.

  Анатолій Петрович народився на Полтавщині в селі Нижня Ланна Карлівського району. Малював з дитинства, а першу карикатуру створив на двоюрідного брата Івана.

   У двадцять років, працюючи на цукровому заводі, почав створювати сатиричні замальовки для газети місцевої профспілки. У1959 року навчався в Миргородському керамічному технікумі, у 1960–1961 роках — у Київському училищі прикладного та декоративного мистецтва. У цей же час почав співпрацювати з журналом «Перець». Був головним художником журналу для дітей «Перченя».  Співпрацював з газетою «Сільські вісті», також працював у журналах «Барвінок», «Малятко», «Веселые картинки», «Вітчизна», «Дніпро», «Ранок». За сюжетами двох авторських книжок Анатолія Петровича було зроблено лялькові фільми «Петрик у Космосі» та «Тимко-звіролов». Проілюстрував близько трьохсот книг для дітей та дорослих. Має конкурсні нагороди.

    Редакція часопису висловлює родині Анатолія Петровича глибоке спічуття. Світла пам’ять про колегу, товариша, патріота України та українства назавжди залишиться у наших серцях.

Редакція, творчий колектив «ПЕРЦЯ»

08.06.2022

Новини сайту

 Copyright © 1922-2024 "Перець"