Журнал Перець
ВЕСЕЛА РЕСПУБЛІКА

Про автора

Коноваленко Олександр Олександрович

Жанр: Карикатурист
Народження: 12 Квітня 1950
Коноваленко Олександр

 Коноваленко Олександр Олександрович. 

 
  Народився 12 квітня 1950 р. в Комсомольську-на-Амурі. З 1961 р. проживав у м. Херсон.
  Після навчання в школі закінчив Херсонський філіал Одеського технологічного інституту. Інженер-механік. 
  В 1973-1974 рр. служив в армії. Працював у проектних організаціях Харкова та Херсона інженером, конструктором, художником-конструктором. Після розвалу Союзу з 1992 р. працював ким доведеться та де доведеться. В 2013 р. вийшов на пенсію. 
  З  2017 р. постійно проживає в Чехії, в Празі. 
  Перші карикатури були надруковані 1 квітня 1978 р. в херсонських газетах "Наддніпрянська правда" та "Ленінський прапор". Регулярно друкувався в міських газетах, в українських виданнях, в газетах "Труд", "Строительная газета ", в журналах  "Чаян", "Изобретатель и рационализатор". Окремі публікації з'являлися в журналах "Крокодил", "Смена", "Советский Союз". 
  В журналі "Перець" вперше надрукувався в 1984 р., а з 1986 р. вже тісно співпрацював і як теміст. 
  В міжнародних конкурсах і виставках участі не брав. В кінці 80-х років був призером конкурсів газети "Труд" і журналу "Изобретатель и рационализатор". П'ять років ставав лауреатом премії журналу "Перець" за теми для малюнків. В останні роки отримав 4 почесних диплома лауреата конкурсу імені Валерія Зелінського "Карикатура в українській пресі" за публікації в журналах "Перець", "Перець. Весела республіка" та в бойовому листку "Перець на передовій". 
  Член Товариства художників-карикатуристів України. 
 
  

 Copyright © 1922-2024 "Перець"