Журнал Перець
ВЕСЕЛА РЕСПУБЛІКА

Журнал Перець 2009 №12 Сторінка 10

Журнал Перець 2009 №12 Сторінка 10. Мігшії йй »4*їіігііййй»йі1і (і і шМ* іДмйіаАм * ' ч*9Г9жя« гг Г**П И П?Ю'Г' ""**" - кйДй*йбч і *Л -.. гАМІмдеШмі Ц9 4 9 *У Ж "* ’*Ж,ШИ* .«-. . ч .мл 1» -Ж Ось і новий, дві тисячі десятий рік на порозі, рік Тигра... Але ми не про тигра, а про корову... На жаль, корови в тім числі й Мілка, корова тітки Катерини арифметикою не займаються. А якби знали оті чотири дії додавання, віднімання, множення ! ділення, то не одного взяли б на роги. Із тих, хто з їхнім молоком дива усякі виробляє. Наприклад, продукує згущене молоко, в якому жир на 95,5 відсотка компонує із 20 відсотків моло-чного продукту і 80 відсотків усіляких замінників. А якщо говорити про йогурт, то... Врешті, детальніше про те, що ( є що (з молочних продуктів) і рослиннии; сир приймав закон, і ті, хто повинен був повноцінне життя йому забезпечити, поклали той документ у шухляди. Мовляв, попереду ще роки. Устигнемо. Ще й не таке долали. Засукаємо рукави по самі вуха і забійні цехи у селах обладнаємо, доїльними апаратами та холодильними камерами селян наших забезпечимо. Чого тільки не наговорили зарубіжним експертам зі світової організації торгівлі, аби вони швидше з України пА забралися та не заважали нам до виходу на світовий ринок го- ПІуф туватися. С їу Експерти поїхали. Але й час 7 теж на М’СЦ’ не стояв І КОЛИ чи- И новники та політики заглянули якось у шухляди, а потім подиви- хто є хто (з виробників) знають у лись у вікно, то за голови взяли- І Центрі експертиз «Тест» Держ-споживстандарту, в державних регіональних центрах стандартизації, в управліннях по захисту прав споживачів та в інших отаких, що контролюють, інспектують, забороняють, відміняють, державних, приватних, приручених, підкуплених структурах, їх число скоро вже, дивись, досягне числа корів у країні. Ось тільки від їхньої кількості якість молочної продукції не стає кращою. Чому? Це запитання для кмітливих. І відповідь на нього напевно знають в уряді. А тепер ось таке. Корова Мілка дає молоко жирністю 3,6 відсотка. Господиня за кожен літр того молока у найкращому разі отримує 1 грн. 60 коп., у найгіршому 80 коп. А у магазині ви купуєте молоко жирністю 1,5-2,5 по 4,5-6 гривень за літр. Запитання: скільки мав би коштувати літр мілчиного молока жирністю 3,6 безпосередньо на місці виробництва, якщо 2,5 на прилавку магазину коштує 6 гривень? І ще одне. Як би там не було, а мілчине молоко йде…


 Copyright © 1922-2024 "Перець"